илюстрация БулфотоВ рамките на специализирана полицейска операция по линия противодействие на

...
илюстрация БулфотоВ рамките на специализирана полицейска операция по линия противодействие на
Коментари Харесай

Хванаха нарязан тютюн без бандерол за 125 000 лева край Варна

илюстрация Булфото

В рамките на профилирана полицейска интервенция по линия противопоставяне на закононарушения с акцизни артикули, към 20:40 ч. в сряда е осъществена полицейска инспекция на два автомобила -  „ Ситроен Джъмпер “, ръководен от А. К., на 44 година, осъждан, от с. Абланица, обл. Благоевград и  „ Сааб 9-3 “, с лидер Р. К. на 38 година, осъждан, от с. Абланица, обл. Благоевград. В товарния автомобил са открити: машина за рязане на тютюн, два казана за варене на тютюн, газови бутилки и други движимости.

При директно последвалите процесуално – следствени дейности в сграда, находяща се в местността „ Добрева чешма “ край Варна, са открити към 650 кг. нарязан тютюн, електронна везна и чували, както и лицата Я. Н., на 34 година, осъждан, от Варна и И. И., на 59 година.

За период до 24 ч. са арестувани четирите лица: А. К., на 44 година, осъждан, от с. Абланица, обл. Благоевград, Р. К. на 38 година, осъждан, от с. Абланица, обл. Благоевград, Я. Н., на 34 година, осъждан, от Варна и И. И., на 59 година от Варна. По случая против лицата в ОДМВР – Варна е стартирано досъдебно произвеждане, материалите са докладвани на прокурор при районна прокуратура – Варна. Вчера на лицата са повдигнати обвинявания и са им наложени ограничения за неотклонение „ парична гаранция “.

Установеното и конфискувано количество тютюн без акцизен бандерол е на обща стойност към 125 000 лева, като невнесения данък възлиза на към 100 000 лева Работата по случая продължава.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР